Mit válasszak? - mitvalasszak.com

Hamarosan indul a tervezők és építkezők internetes „Kánaánja”
Az építőipar is hasznosíthatja az internet adta lehetőségeket.

A www.mitvalasszak.com építőanyag összehasonlító és ajánlatkérő rendszer segít, abban, hogy a lehető legtöbb és legfrissebb információkhoz jusson a szakma és az anyagok iránt érdeklődő építkező!
A kulcsfontosságú alapot, az építőipari szolgáltatói hátteret a már egy éve működő www.kitvalasszak.com adatbázisa adja. Ahhoz, hogy a kép teljes legyen, hasonlóan közérthető, logikusan felépített – építőanyagokra vonatkozó- rendszert is össze kellett állítanunk.
Az alábbiakban íme a portálon működő néhány fontosabb, egymásra épülő funkció:

Termékkereső
A termékekhez való eljutás két módját alakítottuk ki, hogy a szakma képviselője és a laikus ember is el tudjon igazodni rajta. Egyik egy szakmai-logikai út, a tudatos keresőknek, felhasználási területek és anyagminőség szerint.  A másik a szakmailag kevésbé felkészült építkező számára, aki a különböző kulcsszavak, felhasználási területek, esetleg szolgáltatók szerint szeretne eljutni az áhított termékhez.
A legpontosabb keresés is több gyártó több termékét adhatja eredményül. A választásban egy összehasonlító rendszer segít.
Az Összehasonlító rendszer
Az adott feladat megoldására alkalmasnak ítélt építőanyagokat össze tudjuk hasonlítani, a legfontosabb műszaki és néhány gyártó logisztikai paramétere alapján. A termékekhez kapcsolt kereskedők és kivitelezők is elérhetők és a kitvalasszak.com oldalon lévő mini weblapjukon keresztül meg is tekinthetők.
Egy speciálisan előkészített felület segítségével ajánlatkéréssel megkereshetők a cégek. Az összehasonlító oldalról minden termék önálló adatlapja is elérhető, ahol extra mennyiségű és minőségű termékinformációhoz jutunk.

A tartalom és az egymásra épülő funkciók:
A fő tartalmat anyagonként a legfontosabb műszaki paraméterek képezik, amely alapján az összehasonlítás is történik, de ha ez mégsem lenne elég információ a megfelelő döntéshez, rögtön kéznél van a Műszaki Adatlap, mint letölthető dokumentáció, vagy közvetlen link a gyártó oldalára.
Ezen kívül a döntésben segítenek az alábbiak:
- Biztonsági adatlap
- Referencia fotók
- Beépítést segítő Csomóponti ábrák
- A termék Fogyasztói ára
- Gyártó logisztikai paraméterei, képviselők elérhetősége
- Kapcsolódó termékek, a rendszerben való gondolkodás segítésére, valamint
automatikusan hozzárendelve az ajánlatkérő laphoz.  

És nem utolsó sorban, az adott termékhez csatolva van a kereskedők-kivitelezők listája.
A fent említett tulajdonságokat minden termék adatlapja tartalmazza. Az ajánlatkérési megkeresésig való eljutás egyfajta bizalmi pozíció. Ezt a bizalmi pozíciót hivatott erősíteni a megrendelőkben a kiemelt szolgáltatói státusz.
Az értékesítési láncban egymással kapcsolatban álló cégeknek lehetőségük van megjelölni egymást kiemelt szolgáltatóként. Ezzel, a minőséget sugallva, olyan szolgáltatói kategória jön létre, ami feltételezi, hogy:
- kereskedő gyors szállításra képes
- a kivitelező képzett munkaerővel, korszerű szerszámparkkal,
- a gyártó leellenőrzött referenciákkal rendelkezik

A partnerek közti információ-áramlást és kommunikációs kapcsolatot erősíti a
rendszerben működő projekt infó vonal is!. Minden megrendelői megkeresésről „forródróton” kap levelet az adott termék gyártója, amivel értékes információkhoz jut a megkeresett szolgáltatóval, az érintett termék nevével és mennyiségével kapcsolatban.
Ezen információk birtokában a gyártó dönthet, hogy az ajánlatkérésben szereplő anyag mennyisége, vagy különlegessége miatt szorul-e segítségre partnere, illetve így hamar kiszűrhetők a komolytalan megkeresések is.

Célunk, teret és minél szélesebb lehetőséget biztosítani a szakmailag felkészült, megbízható, értéket teremteni kívánó szolgáltatóknak. Ezáltal segítve a megrendelőket a megfelelő döntés meghozatalában és visszahozni a szakma megbecsülését, tekintélyét! Ennek elősegítésére most már tudja, mit válasszon!

Amennyiben egyetért törekvéseinkkel, segítse munkánkat észrevételeivel és csatlakozzon a portálhoz!
Tisztelettel: Hoffmann Pál


A mitvalasszak.com mintájára, de annál összetettebb és specifikáltabb rendszerben indul a közeljövőben passzívházakra fókuszáló aldomain, ennek elérhetőségéről okvetlenül posztolni fogok. - SG

Szerző: chauvin  2012.05.25. 20:56 Szólj hozzá!

Címkék: honlap építés weblap építőipar mitválasszak

A bejegyzés trackback címe:

https://farsangterv.blog.hu/api/trackback/id/tr634546561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása