Tévéműsoron a debreceni passzívház-képzés

A Valóságos Kincsesbánya című műsor Debrecenben forgatott november elején, az első komoly magyarországi felsőoktatásban megvalósult passzívház képzésen. A VKB elsődleges célja a környezettudatos felelősségvállalás, és energiatudatos életmód szemléletének minél szélesebb rétegek számára történő átadása. A korábbi nagysikerű és hiánypótló műsordarabok után most az oktatásban jelen levő törekvések kerülnek nagyító alá.

A Valóságos Kincsesbánya a hazai megújuló energiaforrások egyik legfontosabb platformja. Főbb célkitűzései az alábbi témák szélesebb közönség számára való megismertetése:

- a megújuló energiaforrások alkalmazásának know-how-ja;
- az energiafüggőség csökkentése, energiagazdálkodás;
- a megújulók, mint új húzóiparág = versenyképesség;
- a magyar innovációk hasznosulása;
- az energiaipar = munkahelyteremtés =társadalom;
- épületeink fenntartható értéknövekedése;
- az elérhető hazai és EU-s pályázatok, források;
- a környezettudatos életmód.
 

November elején a műsor következő epizódját a Debreceni Egyetem Műszaki Főiskolai Karán forgatták, hallgatók, tanárok, építőipari szereplők valamint a Magyar Passzívház Szövetség képviseletével.

A későbbiekben a hallgatók féléves terveiből kiadvány is készül, amelynek célja az egyetem falain kívül is bemutatni a képzés keretein belül folyó munka főbb eredményeit.

Az eddig felvett részek megtekinthetőek a Duna Televízió műsorán, illetve a http://valosagoskincsesbanya.eu/index.php?mod=vi honlapon.

 

Szerző: chauvin  2011.11.07. 14:21 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farsangterv.blog.hu/api/trackback/id/tr913361023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása